20 december 2016

San Sebastian & pintxos.

De voorbije nacht is er vrij veel regen uit de lucht gevallen. De zee is er wat wilder op geworden. Gelukkig bleef het overdag droog.
We gingen vandaag naar San Sebastian, op een half uurtje rijden van onze camping. De stad is onder andere gekend voor het eten. Zo zijn er verschillende Michelin-sterren restaurants met 3, 2 of 1 ster. Maar er zijn ook de bars met pintxos. Wij zijn sinds gisteren fan en gingen ze ook hier ontdekken. Je gaat dan aan de bar staan, ze geven je een bordje waarop je pintxos naar keuze op legt. Je toont ze aan de barman en indien er sommige opgewarmd dienen te worden zorgt hij hiervoor. En uiteraard zorgt de barman er ook voor dat het op je rekening komt. Gelukkig zijn de prijzen voor de pintxos heel democratisch. 




Deze regio is ook gekend voor de cider. Deze is minder zoet als die van Frankrijk en moet vanuit de hoogte in het glas gegoten worden. De matroos heeft een glas cider geproefd en niet lekker bevonden. 







Het bezoekje aan het toerismekantoor leerde ons dat het museum van San Sebastian op dinsdag gratis toegankelijk was. We gingen even kijken. Het eerste deel was helemaal niet interessant. Wat vooral de aandacht trok van de kapitein waren onafgewerkte gyproc-platen achter de foto's. Gelukkig was het vervolg van de tentoonstelling wel de moeite.


 Gyproc in het museum. Origineel!



 Even gaan biechten in het museum...





 Telecom, hoe het vroeger was....












1 opmerking: