Onze laatste stop was op een vertrouwde plaats. We sloten onze vakantie in schoonheid af op een camping aan de golf van Saint-Tropez, nabij Port Grimaud. In deze regio zijn we al tientallen keren geweest. Bij aankomst op de vrij volle camping bleek dat we geluk hadden, er was nog één plaatsje op de camping op de eerste lijn vrij. Het plaatsje was niet ideaal wegens de bodem met los zand maar onder het motto "no risk, no fun" hebben we met wat hulp van onze buren onze caravan en auto erop gekregen.
Ons uitzicht voor enkele dagen.
Lunch in Port Grimaud op enkele centimeters van het water.
Deze boot was prachtig met hout afgewerkt. Een plezier om te zien.
Port Grimaud
Onze lounge...
Onze tweede dag aan de Côte d'Azur was wat minder zonnig. We lieten onze boot nog even in de koffer en gingen wandelen nabij Saint-Tropez.
Op het strand lag veel "afval" wat ik de volgende dag ook in zee zou terug vinden. Aan land komt het zeewier over als afval, in zee is het mooi om te zien.
De volgende dag was de zon in overvloed terug. De Tjoep werd uit de koffer gehaald en opgepompt. We gingen in Saint-Tropez per boot bij "La Tarte Tropezienne" onze lunch halen waaronder als dessert een stuk tarte tropezienne. Kan het nog typischer?
Boten van het merk Wajer, type Riva, kwamen we heel regelmatig tegen de afgelopen dagen.
Tarte tropezienne in Saint-Tropez.
Coucou, de octopus wou zich niet laten zijn. Lang heb ik gewacht maar hij kroop eerder verder weg dan goed tevoorschijn te komen. Net als de Murene vis die ik eerder had gezien. Deze bleef ook zich verstoppen onder de rots. Jammer.
De schriftbaarzen zijn talrijk aanwezig in zowel de Adriatische als de Mediterane zee.
En opeens zie je dan een slangster. Slangsterren hebben meestal vijf lange armslierten en kunnen tot 60 cm lang worden. De armen van een slangster kunnen afbreken maar groeien daarna ook weer aan. Met deze slangachtige "armen" kunnen ze kruipen over de zeebodem. Slangsterren hebben niet de zuignapvoetjes die echte zeesterren hebben en kunnen veel sneller bewegen.