We leren hier nog elke dag iets nieuw kennen in de regio. Deze keer was het de avondmarkt in St-Etienne-du-Grès waar je, na het betalen van €1 inkom, verse groenten en fruit kan kopen rechtstreeks van de producent. Momenteel vond je er vooral groene en witte asperges, spinazie, kiwi's, aardappelen en natuurlijk aardbeien. De markt was nog niet zo heel groot maar blijkbaar is dit omdat het nog het begin van het seizoen is. Onze buit waren witte asperges en verse Franse aardbeien. De aardbeien waren dezelfde dag al geconsumeerd. De asperges moesten even langer in de frigo wachten. Op het programma staan een verse aspergesoep, asperges met gerookte zalm, ... Met 2,4 kg asperges kan een mens al eens wat verschillende gerechten uitproberen. :-) Als asperge-leek is het nog wel even wennen voor mij om ook de schillen van de asperges te koken voor het kookvocht. Maar na mijn eerste ervaring vorig jaar met de asperges weet ik al dat dit zeer lekkere aspergesoep kan opleveren.
Vrijdag den 13de is al jaren een speciale dag voor ons. We hebben elkaar leren kennen op een vrijdag de 13de en onder het motto "alle redenen zijn goed voor een feestje" gingen we voor een lunch naar een stadje op 10km van Beaucaire voor een etentje. We reden naar Fontvieille omdat we gehoord hadden dat daar een paar goeie restaurantjes zouden zijn. Ze hadden gelijk. Toch als ze het over "La cuisine au planet" hadden. Op ons bord kwam afwisselend "Salade au Chèvre Chaud", "Haché Parmentier" of "Entrecôte" en als dessert "Crème Brulée à la lavande" of een chocoladebom met een bolletje vanille-ijs. Moet ik nog zeggen dat het lekker was?! :-)
Aan iedereen, een hele gelukkige "Vrijdag den 13de!"