De lente is in het land! De voorbije dagen zijn goud waard. En zeker ook de gedachte dat er nog zo vele zullen volgen. De verwarming dient pas in de late namiddag aangezet te worden, de deur kan een paar uren per dag open blijven staan, kousen zijn niet meer een noodzaak en de dikke winterjas verdwijnt in de kast. We werken aan onze vitamine D-gehalte! Ik krijg energie van dit zonnetje!
En zin om te kokkerellen. Na een week niet achter de kookpotten gestaan te hebben kriebelt het om terug wat lekkers op tafel te toveren.
Zoals een "feestelijke tomaten-saffraansoep". Eenvoudig te maken, buiten de tomaten ontvellen en ontpitten, en heel lekker. Dit receptje werd opgeslagen onder onze favorieten. Onze soep was net iets minder feestelijk als die van het recept want wij hebben het zonder de verse kaas gegeten. Recept via deze link.
Ik ben iemand die eigenlijk best met een boodschappenlijstje gaat winkelen om te voorkomen dat ik dingen in de winkel koop waarvan ik eens thuis gekomen merk dat ik ze eigenlijk nog had liggen. Deze keer had ik onnodig eieren gekocht. Ik had blijkbaar nog een 10-tal eieren liggen en heb er in promo nog eens 15 gekocht. En eigenlijk eten we al sowieso niet zoveel eieren. Oeps!
Maar ze hebben me vroeger in de salescursussen geleerd dat er geen problemen bestaan, enkel opportuniteiten! Na een kleine zoektocht had ik de opportuniteiten voor onze voorraad eieren gevonden.
Aangezien ik de "Belgische" slaatjes hier niet kan kopen maak ik ze gewoon zelf. Eiersla, tonijnsla bleken zeer eenvoudig te maken. Al zijn ze dan wel wat gezonder dan de slaatjes die je in de winkel koopt. Eierenvoorraad = min 6 eieren!
En Petit-beurre taart met crème au beurre... Ik ging spontaan juichen toen ik zag dat je voor creme au beurre te maken vijf eieren nodig had. Dit recept is mede een opportuniteit omdat dit één van de zeldzame dessertjes is dat Dennis heel graag eet. Het recept kan je vinden via deze link. Lekker en eierenvoorraad = min 5 eieren!!
Zou Toepie eieren eten??? ;-)