Zondag = rustdag. Of eerder "doe waar je goesting in hebt"-dag. Vandaag gingen we snel over de markt langs ons favoriete olijvenkraampje (er staat er maar eentje) voor een grote portie olijven, voldoende voor één week. Erna gingen we naar de "Troc de Plantes", op enkele minuten stappen van onze boot. Ik ben Facebook-vriendje van het toerismekantoor van Beaucaire en zag dat deze plantenbeurs vandaag op de agenda stond. Onze nieuwsgierigheid was gewekt. Toen we er rond 13u aankwamen liep het evenement al op zijn einde. De bedoeling was dat er planten geruild werden. Wij waren echter onvoorbereid ernaartoe gegaan en hadden dus geen planten bij. In dat geval vragen ze je normaal om een bonnetje voor de tombola te kopen maar ook die was al afgesloten. We mochten echter niet met lege handen terug vertrekken van de zeer enthousiaste Franse vrijwilligers. Ze zochten voor ons geschikte planten uit die in een bloempot kunnen geplant worden. Een kwartiertje later liepen we met een doos planten over het straat. Ik heb de planten verpot en wat extra potgrond en meststof gegeven. We zijn benieuwd wat ervan gaat worden.
Op de foto met de enthousiaste plantenkenners.
Vele planten gekregen om onze boot op te fleuren.
We proberen regelmatig te gaan wandelen. Vandaag gingen we de streek rond Beaucaire ontdekken. We hadden al vaak mensen zien wandelen op de oude spoorweg en waren benieuwd om te zien waar de weg naartoe ging.
De klaprozen staan weer in bloei. Jammer dat deze mooie bloemen zich niet goed voelen in een vaas.
Toen deze foto genomen werd wisten we nog niet dat we even later naast die toren zouden staan.
Het wandelpad liep niet echt door de tunnel maar we waren te benieuwd om te zien wat er in en vooral achter de tunnel was. We gingen dus in het donker op zoek in de tunnel. Gelukkig was er licht op het einde van deze tunnel. Het leverde alleszins leuke foto's op.
Na onze wandeling van ongeveer 6-7 kilometer doken we de keuken in. Er lagen verse asperges in de frigo te wachten. Op het menu vanavond stond: aspergevelouté, asperges met ham en moelleux van chocolade.
De aspergeschillen worden gekookt om vervolgens het kookvocht te gebruiken in de soep.
Njamie! Onze lieve buren hebben voor ons op de markt in St-Etienne-du-Grès lekkere asperges uitgekozen. Dit witte goud is al wat goedkoper geworden dan enkele weken geleden (€4,5/kg).
Asperges met ham. Dit recept maakten we voor de eerste keer. Lekker!
De moelleux moest volgens het recept 10 minuten in een oven van 180°C. We hebben het getest en afgekeurd. De moelleux was nog te lopend. Morgen doen we een nieuwe poging voor de perfecte baktijd.