Enkele sfeerbeelden van in Beaucaire. Het kanaal is bijna volledig bedekt met een laag ijs. Een wandeling naar de overkant durven we echter nog niet te proberen. Gelukkig schijnt het zonnetje overdag waardoor er dan weer wat ijs dooit maar tegen 's avonds vriest het dan terug vast. Vanaf volgende week zou het terug warmer worden. Voor ons mag het wel want we moeten nu ook zuinig zijn met ons water. Het water van de haven is afgesloten zolang de vriestemperaturen blijven. We hebben vorige week vrijdag 1000L bijgevuld. Benieuwd hoelang we daarmee doen.
Ook de wind is eindelijk terug wat minder. De Mistral waaide zeer hevig de afgelopen dagen. Het heeft ons een vuilbak gekost. We dachten dat die veilig stond maar dat is buiten de Mistral gerekend. En toen was het kanaal nog niet bevroren...
De eenden zitten deze dagen eens niet op ons zwemplatform. Ze hebben een ander reuze platform gevonden...
Gisteren bleef de klusjesman thuis klussen. We hebben in de slaapkamer extra isolatie gestoken. Stilletjes aan begint onze boot overal zeer goed geïsoleerd te zijn. Voor de isolatie te kunnen steken moest onze ganse kleerkast leeg. Dat is ook al een hele klus...
In onze boot genoten we gisteren van de hartverwarmende geur van een vers gebakken broodje. Vroeger in België bakten we zeer regelmatig een broodje. De geluiden van ons broodmachine in werking riepen herinneringen op. De machine was ergens onderin onze boot terecht gekomen. Mede doordat we hier zo een goede bakker op wandelafstand hebben. Maar het staat nu terug bovenaan en we bakken er heerlijke bruine broden mee. We hebben al het geluk om een gesneden wit brood te kunnen kopen bij onze plaatselijke bakker maar bruine broden verkoopt hij jammer genoeg nog niet.
Toepie op haar best! Haar uitjes op het voordek zijn zeer beperkt nu. Ze moet binnen blijven en als ze dan eens even buiten mag wil ze al na een minuutje terug binnen. Veel te koud voor onze verwende Zuid-Franse poes.
Gisterenavond hadden we een etentje met de buren. We startten met een lekkere zomerse Mojito!
Het voorgerecht: Parmezaankoekje met zure room, bieslook, limoen en garnalen. Lekker gerechtje!
Vervolgens een Roomsoep à la du Barry (=bloemkool-preisoep met room, recept: http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/recept-nl.shtml?2723&5&0). Ook een aanrader vinden wij! En als hoofdgerecht serveerden we een Filet Mignon van het varken met een italiaans sausje, pasta en sluimererwten met sesamzaadjes. Het dessert was een citron frappé met een reuze Spaanse aardbei.
(Recept: http://www.smulweb.nl/recepten/1309054/Citron-frappe). Voor de eerste keer gegeten in de Provence en eenvoudig om te maken. Lekker!! Het was weer een geslaagde avond!