We voelden ons echte VIPs gisterenavond. We waren immers uitgenodigd bij vrienden voor een etentje. Het was niet de eerste keer dat we bij hen aan tafel mochten schuiven en elke keer blijven ze ons verbazen. Indrukwekkend, wat ze op de borden kunnen toveren. Voeg daarbij een tafel met zicht op de wijngaarden en Mont Ventoux en goed gezelschap en je hebt een fantastische avond. Zelfs de volgende ochtend viel deze keer nog mee. Een beetje... :-)
De tafel.
Het mysterieuze menu.
1ste hapje: "het vijvertje" (kikkerbillen, lompviseitjes, bieslookbloempjes, tuinkruiden en kervelsoepje)
2de hapje: "de rode planeet" (ganzenlever, cuberdoncrunch, granaatappel, coulis van klaprozen, toast van vijgenbrood)
3de hapje: "de noordpool" (gerookte heilbot, witte aspergepuntjes, huisbereid aspergeijs, daikon, brandade de morue, mierikswortel)
Voorgerecht: "de zandbank" (aspergepuree, bootje met gewokte groene, witte en bosasperges, zeewier, kabeljauw, garnalen, schepjes gevuld met een mousse van zalm, garnalenbisque, vulkaanzout uit Hawai)
Hoofdgerecht: "het sprookjesbos" (filet van duif en konijn, zalfje van groene kool, broccoli, ratte aardappeltjes, fantasie van paprika, roodkapje, jus van bosduif)
Kaasbordje: "de alpenwei" (Banon, Tomme, Saint-Albray, ruccola, palmhoning van Gomera)
Dessert: "de vulkaan" (chocoladekoepel, huisbereide aardbeienijs, coulis van aardbeien, aardbeien uit Crestet, knetterchocolade, praliné)
Digestief: "de plantage"