19 oktober 2011

Boerenkool met brie

De cover van dit boek trok mijn aandacht. De foto van de cover geeft mij al zin om het te lezen! En toen had ik de korte inhoud nog niet gelezen...
In Boerenkool met brie zijn vijfentachtig korte verhalen opgenomen over het leven van een Nederlandse in Frankrijk. Deze verhalen verschenen eerder in de weblog Boerenkool met brie. In dit nieuwe leven wordt hard gewerkt aan het opknappen van het oude natuurstenen huis. Maar ook is het wennen aan het Franse leven, de Fransen, de natuur en het klimaat. Verbazing, verbijstering, ergernis en plezier over het wonen in Frankrijk. Met tussendoor een aantal al dan niet toepasselijke(meestal) Franse recepten.

De groentenbom-lunch op het achterdek

In tegenstelling tot wat vele van jullie ondertussen waarschijnlijk verwachten koken we ook regelmatig nog eens zelf. ;-) Vandaag op het menu: "de groentenbom-lunch" bestaande uit een groenten-quiche met gefruite ajuin, verse courgette, tomaten en champignons. Daarbij voegden we nog 3 eieren en een beetje room, 35 minuten in de oven en je krijgt een heerlijke "groetenbom-quiche". Natuurlijk het teentje look, peper, zout en basilicum niet vergeten.
Om het compleet te maken hadden we daarbij nog een kleine portie komkommer met tomaat op smaak gebracht met peper en zout en een beetje olijfolie. Heerlijk!
 
 Verse olijven van de markt in Beaucaire. De beste!

 De groentenbom-quiche...