Voorbije zondagmiddag gingen we, zoals wel vaker op zondag, naar de markt op zoek naar lekkers. Dat lekkers werd al snel geserveerd bij de apéro.
Nadien gingen we wandelen dicht bij huis, in Boulbon. Dit pittoreske dorp ligt op amper een kwartiertje rijden van Beaucaire. Je kan er mooi wandelen, een terrasje doen en er zijn zelfs 2-3 restaurantjes. Er is een ook viersterrenhotel "La Bastide de Boulbon" dat in handen is van Vlamingen. Vanaf €205/nacht kan je er een luxe-kamer boeken. Wij associëren het dorp ook met onze tandarts.
De keuken is af, en ook de verfwerken werden uitgevoerd zoals de klant het gevraagd heeft. Gedurfde kleurencombinatie.
De matroos heeft een app (My fitness pal) ontdekt die je kan helpen om te diëten. Deze werd al gedurende een week getest en goedgekeurd. De app is streng maar gelukkig is de weegschaal rechtvaardig. Slechts 1400 kcal mag de matroos per dag eten en drinken. Tenzij er wat gesport word. Deze week zijn we dus al gaan zwemmen en op vrijdag stopten we wat vroeger met werken om wat van het mooie weer te genieten. Het was zonnig maar fris (8°C). We deden een wandeling van bijna 12 kilometer in Bellegarde en ontdekten weer nieuwe plaatsjes, dicht bij huis. En 's avonds kon het weekend ingezet worden met een extra glaasje wijn.
Het meer in Bellegarde waarvan de matroos al enkele maanden zegt dat we er eens zouden moeten gaan wandelen. Nu dus niet meer!
Het centrum van Bellegarde. We beseften nu pas dat we hier nog niet echt geweest waren de voorbije zeven jaar. Het overtrof onze verwachtingen.
Vandaag mochten we gasten ontvangen en stond het experiment "zelf granola maken" op de agenda. Het experiment is gelukt! We kijken al uit naar ons ontbijt morgenochtend.
Ingrediënten: 200 gram havermout, 2 eiwitten, 1 zakje vanillesuiker, 60 gram zonnebloempitten, 60 gram cashewnoten (ongezouten), 60 gram amandelschilfers, wat agave-siroop en 60 gram honing.
Eerste het eiwit met de honing, suiker en agave-siroop mengen en vervolgens dit bij de andere ingrediënten gieten. Dit mengel vervolgens spreiden op een bakplaat met bakpapier en ongeveer 30 minuten bakken in een oven van 160 graden. Erna verkruimelen en wat rozijnen toevoegen. Resultaat: ongeveer 450 gram granola. Meer experimenten zullen zeker nog volgen in de toekomst. Als eerste experiment is het zeker geslaagd. Maar bij de volgende versie doen we er wat minder noten, wat meer suiker in en bakken we het mengsel iets minder lang in de oven. Misschien ook wat coco bijvoegen?
Wij eten bij het ontbijt bijna dagelijks granola met verse pompelmoes en griekse yoghurt. Heerlijk lekker!
Wij eten bij het ontbijt bijna dagelijks granola met verse pompelmoes en griekse yoghurt. Heerlijk lekker!