21 oktober 2011

5-gangendiner op de Inguyrid


Gisterenavond werden we culinair verwend op de "Inguyrid". Ingrid & Guy, één van onze Belgische bootburen heeft een uitgebreid 5-gangendiner voor ons klaar gemaakt. Het was verrukkelijk! Ze bleven maar lekkere dingen uit hun keuken toveren. Wat we gegeten en gedronken hebben? Een cocktail op Ingrids wijze bestaande uit vodka, limoensap en Cointreau. Een gevaarlijk drankje! Gevolgd door 3 hapjes (mosselsoepje, lekker hapje met gerookte zalm en toastje met tomatensalsa), scampi's in een soort rijstdeeg met sla en een vissausje, aspergesoep, een reuze stuk zalm met een Noilly Prat-saus, gestoofde prei en puree. En we sloten af met nog een dessertbordje bestaande uit een bolletje ijs met verse chocoladesaus, frambozentaartje, slagroom en... een limoncello. We hebben genoten!! Zo zouden we wel een restaurant willen vinden hier in de buurt. Gelukkig willen ze hun receptjes prijs geven zodat we dit nog eens kunnen proberen over te doen!  




 We kregen de eer om de nieuwe glazen in de huldigen. Die zware taak hebben we met veel plezier op ons genomen.




En ook Toepie mocht mee! Die werd verwend met een nieuwe omgeving, veel aandacht, een poezensnoepje en een zacht tapijt waar ze heerlijk op kon liggen. 


Volgende keer is het onze beurt maar gelukkig komen we de eerste keer er nog vrij gemakkelijk vanaf omdat we ons kunnen verschuilen achter onze traditie: wie bij ons de eerste keer komt eten krijgt altijd een verse spaghetti bolognaise. :-)


De Por Qué No moet dit weekend even plaats maken voor een groot schip dat naar Beaucaire kwam met zijn gasten. We liggen tem maandag aan de overkant. Het is weer eens iets anders en vooral nog dichter bij het centrum. Het nadeel is wel dat we even geen walstroom hebben en ook geen vast internet. We zijn dus ook niet bereikbaar op onze vast telefoon. Maar aangezien het net in het weekend is kunnen we ons er zeker niet druk in maken. Integendeel, het is weer eens iets anders.
 Het groot schip dat voor een weekend op "ons plaatsje" komt liggen.

 

The best of...