Wat kan het leven als poes in Frankrijk toch zwaar zijn... (zie foto's hieronder).
Al enige weken heb ik zin in vol-au-vent. Jammer genoeg kan je hier in Frankrijk niet zomaar een restaurant binnen gaan en vol-au-vent met frieten bestellen. Ik heb dus kip, gehakt en champignons gekocht en heb dan maar zelf vol-au-vent gemaakt.
Ik zal wel nog een paar keer moeten oefenen want de vol-au-vent was lekker maar is nog voor verbetering vatbaar. Eén van de oorzaken is het gehakt. Hier in Frankrijk vind je niet makkelijk varkens/rundsgehakt. Ik had aan de beenhouwer gevraagd voor gemengd gehakt maar het enige wat hij me kon aanbieden was geprepareerd gemengd gehakt. Misschien lekker voor in de spaghetti maar voor vol-au-vent geen aanrader. Er zat teveel look en ajuin in. Bovendien was de verhouding kip-gehakt-champignons niet echt zoals het zou moeten zijn. Oefening baart kunst...
ik zal weer te blond zijn maar krijg geen reactie geplaats en hed ne hele uitleg gedaan
BeantwoordenVerwijderenIkdenk dat het gelukt is zal wel even tchekken.
BeantwoordenVerwijderenAls ge bij een plaatselijke beenhouwer gaat moet het toch mogelijk zijn om op bestelling (en als ge het heeel lief vraagt en hij is van goede wil)om aan varkens gehakt te geraken. Desnoods ongeprepareerd maar dat kan je zelf wel. vragen staat vrij
Sorry voor de schrijffouten
BeantwoordenVerwijderenIk zal volgende keer mijn beperkte charmes eens boven halen bij de plaatselijke (knappe) beenhouwer. :-)
BeantwoordenVerwijderenDat zoude gij nu al wel moeten kunnen hé grietke.
BeantwoordenVerwijderen