7 augustus 2013

Vakantie in St-Cyprien, Port Barcarès, Rivesaltes en omstreken.

We genieten van de rust en de mooie regio. Ondertussen hebben we een wat beter beeld van deze regio. Aan de restaurantjes en dranken merk je soms de Spaanse invloeden. Geen wonder als je weet dat we hier maar op enkele tientallen kilometers zitten van de Spaanse grens.
 Ontbijt: spek met eieren
Het kuststadje Saint-Cyprien ligt op enkele kilometers van onze camping. We konden afkoeling gebruiken met temperaturen boven de 30°C en reden dus naar de kust. Het was even moeilijk om aan zee te geraken met de vele zonnekloppers die op het strand lagen maar eens in zee vonden we de afkoeling die we zochten. Een half uurtje later waren we er al ook weer terug weg. Deze drukte is niet aan ons besteed.

Visser in de haven van St-Cyprien
We hadden bezoek gisterenavond, vrienden die niet zo ver van hier vandaag wonen. Ideaal om nog eens af te spreken! We hadden een foldertje gezien waarop de "Apéritif du Terroir" in het dorpje St-Genis-des-Fontaines aangekondigd stond. Voor €3 krijg je een glas, glaszakje en 6 bonnetjes waarmee je wijn kan proeven bij verschillende standjes. Klonk aanlokkelijk dus wij daarheen. Het bleek een kleinschallig event te zijn maar met lekkere wijnen, sfeer en gezelligheid. Ons hoor je dus niet klagen. We proefden er ook nog lekkere confituren, koekjes en gebakken escargots. Toen de degustaties bijna afgelopen waren zagen we dat de barbecue van het plaatselijk café'tje aangestoken werd. We zijn er dus blijven hangen en hebben het Portugese bier (her)ontdekt. Superbock! De plaatselijke Brusselaar, bretoen, sympathieke Portugese café-bazin waren ook van de partij en sommigen trakteerden ons zelfs een pintje. Als we nog eens in de buurt zijn komen we hier weer! 



 Portugese pils in Zuid-Frankrijk.
Een jaar geleden hoorden we toevallig van een groot schip dat op een strand staat, Le Lydia in Port-Barcarès. Eindelijk hebben we het met eigen ogen kunnen bewonderen. Het is indrukwekkend! Je kan het ex-cruiseschip bezoeken maar natuurlijk waren wij net daar als het gesloten was.





Verder bleek er naar onze mening in Le Barcarès niet veel meer te zien behalve de vele appartementsgebouwen, restaurantjes en winkeltjes voor de vele toeristen en de haven. Bij goed weer kan je wel nog een duik nemen in de zee.
Toevallig ontdekten we een "vin doux naturel" die we nog niet kenden, "Rivesaltes Tuilé". Een soort zoete rode wijn met 16°C alcohol, ideaal om te serveren als aperitief of bij de juiste kazen. Een bezoek aan het stadje Rivesaltes kon dus natuurlijk niet ontbreken! 
Wijn proeven... 
 Grote Jeu de Boules-wedstrijd. Wat een concentratie op de verschillende banen!
Ook het stadje Thuir is de moeite waard om op het lijstje te zetten. Er zijn gezellige café's en restaurantjes en het stadje is het hart van de Byrrh-drank. Dit is een aperitief op basis van rode wijn. We hadden er nog nooit van gehoord maar zullen het later nog moeten ontdekken. Het bezoek van de fabriek paste niet in onze planning. We houden nog iets over voor later... 

Vanavond stond er een 3-gangenmenu "campingfood" op onze planning. Smullen!!  
Ons voorgerechtje: Meloen en serranoham met Rivesaltes Tuilé. 

 Hoofdgerecht: Tagliatelle met chorizo en scampi's
Mokka-ijsje met stukje chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten