Dit weekend was het een echt Belgisch weertje in Beaucaire. Alhoewel... We hadden regelmatig een stevige bui maar ook tussendoor een straaltje zon. We hebben het gevoel dat het slechte weer wel vaker op zondag valt.
We maakten dus van de gelegenheid gebruik om te cocoonen. Dit deden we door te kokerellen op de boot. In de kookpotten werd stoofvlees, vol-au-vent en lasagne klaar gemaakt. En ook een vers broodje gebakken en zwarte olijventapenade gemixt.
We hebben na 2 jaar onze diepvries terug aangezet. Tot nu toe hadden we die nog niet gemist omdat we hier wat meer tijd hebben dan in België en dus makkelijk vers eten kunnen klaar maken. Maar stilletjes aan lijkt het ons toch makkelijk om eens een pizza, lasagne, spaghettisaus of ander lekkers uit de diepvries te halen en niet meer altijd in de potten te moeten beginnen roeren na een dagje werken. Het is een experiment en we zien wel of de diepvries mag aanblijven of niet. Ook de friteuse kreeg na 2 jaar rust verse olie en werd getest. Hij doet het nog uitstekend en leverde ons goudgele frietjes. De Belgische roets komen toch regelmatig even boven.
Dé curry worst, eindelijk gevonden in een Franse supermarkt (Auchan)!
Vol-au-vent met frietjes.
... en een Belgische Stella.
De nieuwe regenwaterafvoer wordt geïnstalleerd.
Regen... Het is eens wat anders.
Drukte in de keuken...
Na het "harde labeur" tijd voor een ontspannen vaartochtje. Tot de regen weer uit de lucht viel...
Wat heeft die kapitein toch geluk met zo een echte chef-kok aan boord !
BeantwoordenVerwijderen