20 mei 2012

Wijn proeven in Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueras, Rasteau en veel meer.

We hadden voor enkele dagen bezoek uit België. Buiten hun bagage hadden ze ook voor ander lekkers gezorgd waaronder echte Belgische americain preparé, kip curry (hmmmmmmm!) en de ingrediënten voor vele cocktails... We konden enkele dagen vrij maken zodat we mee met hen konden genieten van het vakantiegevoel.

 Apéro in het zonnetje op ons voordek.
 Cocktails gemaakt door de Master himself!
Het was donderdag "jaarmarkt" in Beaucaire. Indrukwekkend hoeveel kramen er stonden. Jammer genoeg niet met lokale producten, lekkere olijven, maar met heel veel kleding en andere prullaria.
 Onze boot heeft er een nieuwe "gastenvlag" bij. 
 Beaucaire by night!
Vorig jaar tijdens hun bezoek hebben ze alleen maar regen gezien. Dit jaar is er ook wel wat gedruppel uit de lucht gevallen maar gelukkig konden we altijd buiten zitten om te eten en te drinken. 
Ontbijt op het achterdek!
We trokken naar de Provence om wijn te gaan proeven. We zijn geen van allen kenners maar wel echte liefhebbers. Ons doel vandaag was een rode wijn met "body, karakter".
We reden eerst naar het hart van de wijn: "Châteauneuf-du-Pape". 

 

 Indrukwekkende lucht!


 Het fameuze kasteel van Châteauneuf-du-Pape...


Gigondas! Nog zo een klassieker die je vaak op de rode wijnen tegen komt. We hebben er twee domeinen getest en goedgekeurd! 






Als echte toeristen namen we foto's van de wijn die bij deze wijngaard hoort... 

Vacqueras. Slechts enkele kilometers van Gigondas verwijderd. We waren ondertussen al enkele uren op zoek naar een bakker want we hadden lekkere camembert, salami, olijven, ... in de auto liggen. In Frankrijk is het echter heel moeilijk om tussen 12u30 en 16u een bakker open te vinden. We hebben het getest en niet gevonden. 
We zagen op de parking van "Vignerons de Caractère" een bordje "Bonnes Affaires". Dan zijn we geïnteresseerd! Ze vertelden ons dat ze een "destockage" aan het doen waren en hiervoor mochten de prijzen 25% tot 50% dalen. We hebben geproefd en goedgekeurd. Destockage rules! Deze cave verkoopt trouwens ook hele lekkere "Bag in Box".
 Proeven...
 kiezen...
 Kopen!


16.00h. De bakker ging eindelijk terug open met kraakvers stokbrood in de rekken. Tijd voor een picknick tussen de wijnvelden! Dit moeten we zeker nog eens overdoen.




De plaatselijke wijnboer keurt zijn druivenstokken. 

 Yeah!


Als afsluiter: Rasteau. De cave cooperative had nog vele auto's op zijn parking staan. We hebben geproefd dat de "Bag in Box" in deze cave net wat beter is dan wat we tot nu toe in huis gehaald hebben. Net wat duurder ook. We komen hier zeker later nog eens terug voor een doosje. Eerst moeten wij wat "destockage" doen.


Wijnboer en chauffeur reed ons veilig rond tussen de vele wijngaarden. 
Het was een geslaagde dag met als afsluiter een "Strawberry Mojito" (hoe zouden de Fransen dat uitspreken!?) en plancha by night. 
Soms moet er ook even gewerkt worden maar wat is er leuker dan erna een rustige namiddag pokeren (behalve als je altijd verliest :-)) met een cocktailtje ernaast.


Het laatste avondmaal in de "Caves du Chateau". Een toepasselijke afsluiter voor het super (lang) weekend. 
De weervoorspellingen voor de volgende dagen zijn nat, zeer nat! We hopen dat onze Belgen dat ook mee terug naar België nemen. (En hun wijnvoorraad in de koffer hier laten).
Wouter & Sigrid, jullie mogen nog komen. Het was geweldig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten