27 maart 2012

La Poste

"La Poste"... In België ging ik er maximum enkele keren per jaar naartoe, hier in Frankrijk wekelijks. We hadden het er in het begin wat moeilijk mee om brieven te versturen wat ons geld kost als je weet dat je die documenten per mail ook kan versturen. Om de rekening van "La Poste" nog wat extra te spijzen verwachten de Fransen dat je ook regelmatig brieven aangetekend verstuurt. Soms doen we het zelfs "uit vrije wil" om de bureaucratie geen excuus te geven dat ze de brief niet ontvangen hebben. Al hebben we ondertussen al geleerd dat ook dit niet altijd helpt. Een mens moet zich op alle vlakken "inburgeren". Zo besefte ik vandaag plots, toen ik weer in "La Poste" stond om brieven te versturen, dat ik het ondertussen heel normaal vind. Gelukkig is "La Poste" op wandelafstand (slechts enkele minuten) en 6 dagen per week open. Telkens als ik er binnen kom zijn er minimum 4 personeelsleden aanwezig die (meestal) heel vriendelijk zijn. Wachten moet je er bijna altijd enkele minuten want je staat nooit alleen in de zeer populaire "La Poste". Indien gewenst wil ik een gratis snelcursus voor het frankeermachine geven. Ik ken het ondertussen als een echte Franse!
Waar we ook goed in geworden zijn is in het klassement. We hebben geleerd om, van al de documenten die we versturen eerst een kopie te nemen. De printer doet soms overuren. Jammer voor ons omdat we niet zoveel ruimte hebben voor al die documenten maar het is hoogst noodzakelijk hier in la douce France dus hebben we er ruimte voor gemaakt. Een mens moet "de bluts met de buil nemen". Dus wij zagen er even over maar klagen niet. Het hoort ook bij "leven als God in Frankrijk".
Dat leven in Frankrijk valt overigens nog altijd zeer goed mee. Zo is de parasol terug geïnstalleerd voor vele maanden en hebben we ons terras vanmiddag nog eens getest en goedgekeurd!
Op het menu stonden "Courgetterolletjes met paprikadressing". Een recept met vele groentjes dat we voor de eerste keer uitgetest en goedgekeurd hebben. Al lukte het me niet om het zo mooi te dresseren als op de foto van het recept. Vooral door gebrek aan tijd en geduld maar dat deed gelukkig niets aan de smaak. 
De foto op het recept...
Het "rolletje" op ons bord... Ik moet nog even oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten