1 bloemkool
600 gram kruimig kokende aardappelen
75 gram boter
250 gram champignons
0,5 citroen
zout, peper en nootmuskaat
1 eidooier
2 dl room (ik neem 15% room)
2,5 dl groentebouillon
2 eetlepels bloem
1 eetlepel gehakte peterselie
Bereiding
Aardappels schillen, wassen en in 20 minuten gaarkoken.
Bloemkool schoonmaken, wassen en in 15 minuten gaarkoken.
Champignons schoonmaken, in vier snijden en in de helft van de boter aanstoven.
De bloem erdoor roeren, goed mengen en even goed verhitten.
Groentebouillon en sap van halve citroen toevoegen.
Al roerende met een garde aan de kook brengen.
Eidooier losroeren met room.
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Bloemkool afgieten en goed laten uitlekken.
Aardappelen afgieten, even laten drogen op het vuur en er een puree van maken met een eetlepel boter, zout, peper en nootmuskaat.
De champignonsaus afmaken met het eidooierroommengsel en nog even verhitten zonder aan de kook te laten komen.
Boter een ovenvaste schaal in en beleg de bodem met de aardappelpuree.
Zet daarop de uitgelekte bloemkool en overgiet met de champignonsaus.
Plaats 15 minuten in de hete oven.
Bestrooi met gehakte peterselie.
Smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten