18 februari 2011

Na de papilliot, de grill/plancha

Een tijdje terug hebben we op een avondje bij Fréderic & Kathelijne allerlei lekkers (vlees & groenten) gebakken op de plancha (=teppanyaki). Wij waren onmiddellijk verkocht!! Ieder eet waar hij/zij zin in heeft, boter is niet nodig en het is heerlijk lekker. Bovendien is dit een leuk alternatief voor de barbecue en kan je dit zowel in de winter als in de zomer gebruiken. Het kriebelde dus al eventjes om ook zo een plancha te gaan kopen. Tot we ons bedachten dat we eigenlijk al een grill in huis hebben. Tot nu toe gebruikten we die vooral voor croque monsieur te bakken maar het toestel krijgt nu een heel nieuw leven! We trokken dus gisterenavond naar de supermarkt met honger en kwamen met heel veel lekkers thuis! :-)
Op het menu stond als voorgerecht scampi's met cocktailsausje (met scheutje whisky natuurlijk), hoofdgerecht steak of gehakt en overheerlijke groentjes. Allemaal om op de grill te bakken natuurlijk! En het dessert: verse aarbeitjes! (Lekkere spaanse voor maar €3,79/kg). Daarbij nog een lekker flesje Crèmant de Loire en beetje rode wijn. Genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten