2 februari 2011

De perfecte Mojito

We oefenen regelmatig met het maken van een Mojito. Hieronder ons eigen receptje. Al vaak getest en goedgekeurd. :-) 
Ingrediënten: 
limoenen
citroenen of citroensap
rhum
rietsuikersiroop
verse munt (die van de markt in Beaucaire is super! :-))
bruisend water
ijsblokjes
eventueel muntsiroop
Werkwijze:
Men doet in een glas:
- 1 limoen in partjes (8 stukjes). 2 of 3 partjes in het glas, de andere uitpersen in het glas. Je zou nu ongeveer 1/7 van je glas limoensap moeten hebben, eventueel bijvullen met citroensap.
- Voeg ongeveer evenveel (1/7) rietsuikersiroop toe.
- Voeg voldoende verse munt toe.
- De munt en limoenstukjes goed aanstampen/kneuzen (met een stamper als je die hebt).
- Voeg de rhum toe (gebruik enkel witte rhum). Evenveel rhum als limoen + suiker, 2/7 dus.
- Doe er voldoende ijsblokjes bij (3 of 4) zodat de hoeveelheid ijs ook ongeveer 1/7 is.
- Giet nog een klein beetje koud spuitwater erbij, niet te veel! (ongeveer 2/7).
De geheimen van een perfecte Mojito:
- Voeg 1 druppeltje muntsiroop toe. Zeker niet te veel, het mag niet overheersen. 1 druppeltje is genoeg!
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten ijskoud zijn. De rhum kan zonder problemen in de diepvries.
Wij willen altijd wel eens proefkonijn spelen om te zien of je Mojito goed gelukt is. :-)

2 opmerkingen: