"Foie gras" (letterlijk vertaalt "vette lever") ganzenlever dus, is niet aan ons besteed. Maar duidelijk wel aan zeer veel Fransen. Tijdens de eindejaarsfeesten waren er pagina's vol met verschillende soorten "foie gras" in de promotiefolders van de supermarkten. Zouden de Fransen er hun weg nog tussen vinden vraag ik me af. Duidelijk is wel dat de Zuid-Fransen voor de eindejaarsfeesten alle remmen los laten en er een gastronomisch feest van maken. En daar hoort voor hen "Foie Gras" bij. In vuurwerk hebben ze dan weer bijna geen interesse. Geef ons ook maar liever een lekker diner ipv 10 minuten vuurwerk. Maar aan de "Foie Gras"-manie doen we zeker niet mee.
Groot was mijn verbazing toen ik zonet een affiche zag van het fastfood-restaurant Quick die in februari een "Quick'n Foie Gras" zal aanbieden. Onder het motto: "Think global, act local", heeft Quick de Fransen hun enthousiasme in Foie Gras duidelijk gebruikt om extra klanten te overtuigen om een hamburgertje te gaan eten.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik ging even neuzen waarmee Quick de Belgen probeert te verleiden tot een hamburger. Spek! Hmm, het is duidelijk dat we toch nog meer Belgen zijn dan Fransen. Gelukkig moeten we niet naar België voor deze caloriebom want ze bieden deze hamburger ook aan in Frankrijk. Moesten we al eens zin hebben in snel en veel calorieën, weten we weer waar naartoe!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten