De werken in ons huisje staan niet stil. De kapitein heeft al hard gewerkt de voorbije dagen, weken. Het levert gladde muren op. Er werd al heel wat gepleisterd in de kamers boven. De schuifdeuren werden afgewerkt. De volgende stap zijn de badkamers tegelen. Of toch eerst de gang verder afwerken?
De muren, bijna klaar om te verven.
De schuifdeur staat erin.
De tegels voor de badkamers. Benieuwd of we goed gekozen hebben...
De macon heeft ondertussen de binnenmuur afgewerkt. Het is alweer een stap verder naar een afgewerkt huisje.
Dit weekend was het vrij mooi weer dus genoten we van niets doen. Het is te zeggen, nadat we de gasten hadden uitgecheckt en de huisjes proper waren. We trokken onze wandelschoenen aan op zaterdag en zondag. Op zaterdag kozen we voor een wandeling van 7,7 km in hartje Alpilles, nabij Eygalières. We werden getrakteerd op een fantastische uitzichten en vele bloemetjes.
Op zondag kozen we voor een wandeling van 8km nabij St-Etienne-du-Grès, op een kwartier rijden van Beaucaire. Nadat we 's ochtends een stevig ontbijt hadden gehad (pannenkoeken), en een bezoekje aan de markt in Beaucaire hadden gebracht. Het was alweer een tijd geleden dat we nog op de markt olijven waren gaan kopen. We waren verrast van de prijzen. In plaats van €9/kg betaalden we €10,8/kg. De reden? In het Middellands zeegebied (Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal) was 2014 immers geen goed jaar voor de olijfteelt. De schommelende voorjaarstemperaturen en vele zomerse buien waren nefast voor de olijvenoogst. Bovendien waren die extreme weersomstandigheden perfect voor de ontwikkeling van twee grote plagen: de olijfvlieg en de olijfmot. Dit samen resulteerde in een belabberde oogst van bruikbare olijven door het hele gebied, terwijl daar normaal gesproken meer dan 70% van alle olijfolie vandaan komt. En lagere opbrengsten betekent hogere prijzen. Groot was ook onze verbazing dat de olijven die wij meestal kopen op de markt uit Marokko komen. De verkoper vertelde dat de reden hiervoor de prijs is. De olijventeelt vraagt veel mankracht. Deze is goedkoper in Marokko en aangezien de prijs belangrijk is voor de kopers koopt de man zijn olijven in Marokko. Deze man rijdt trouwens 130 km om zijn olijven op de markt in Beaucaire te komen verkopen. Hij komt helemaal uit Saint-Maximin-la-Sainte-Baume. Meer info over de slechte olijvenoogst: http://munchies.vice.com/nl/articles/begin-maar-vast-met-het-inslaan-van-je-geliefde-italiaanse-olijfolie
Zoals heel vaak zijn we ook deze keer even verkeerd gewandeld. We hadden onderstaand kruis gemist. Hier moesten we afslaan. We hebben ondertussen al bijgeleerd en keren al wat sneller terug of gebruiken de GPS om te zien of we nog wel juist zitten. Het was dus maar een omweg van enkele honderden meters.
Mega-mieren gespot.
Steile trap.
Curieuzeneus pot.
Mooi optrekje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten